Morten Dragsted

Morten Dragsted (1970) er en dansk manuskriptforfatter. Han har skrevet i en række forskellige genrer og stilarter, og typiske kendetegn ved hans skrivestil er humor, romantik og underdog-historier.

Dragsted har været manuskriptforfatter på spillefilm som Disco Ormene, Råzone, Af banen og Lev stærkt. Han har desuden været med til at skrive kriminalserierne Den som dræber, Broen og Skjulte spor, samt ungdoms-fantasy-serien Heartless og julekalenderen Mikkel og Guldkortet. Dragsteds har derudover lavet comedy med Timm og Gordon, skrevet dokumentarfilm, reklame, computerspil, virksomhedsfilm, arbejdet som manuskonsulent og undervist i dramaturgi.

På Krimimessen 2018 fortalte Dragsted om den populære thriller tv-serie, Greyzone, som han har skrevet. Serien, som blev sendt på TV2 i 2018, er en international produktion, der er optaget i Danmark, Sverige, Tyskland og Jordan. Serien løber over 10 afsnit, som kredser om droneingeniøren Victoria, der bliver taget som gidsel af nogle terrorister. Terroristerne planlægger et terrorangreb i Skandinavien, og samtidig forsøger efterretningstjenesterne i Danmark og Sverige at afværge angrebet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.