Martin Q. Magnussen

Martin Q. Magnusse
Foto: Presse/Grønningen 1

Martin Q. Magnussen er politibetjent og forfatter til bogen De skjulte nazidokumenter om danmarkshistoriens største tyveri fra Rigsarkivet.

I bogen De forsvundne nazidokumenter fortæller Martin Q. Magnussen historien om det spektakulære tyveri fra rigsarkivet. Her blev en uerstattelig mængde materiale om et af Danmarkshistoriens mørke kapitler stjålet tilbage i 2012. Myndighederne påstod senere, at alle dokumenter og materialer nu var fundet og på plads igen, men det var, som Martin Q. Magnussen kunne bevise, langt fra sandt. Den danske offentlighed fik aldrig kendskab til hele sandheden og den dag i dag er det stadig uvist hvem, der er i besiddelse af over 1000 dokumenter, som fortæller om danske nazisters tid under anden verdenskrig.

Martin Q. Magnussen var politibetjenten, som opdagede tyveriet. I De forsvundne nazidokumenter fortæller han den sande beretning om de stjålne dokumenter og fremlægger nye informationer om forbryderne bag tyveriet. Bogen giver samtidig et rystende indblik i en mørklagt underverden af samlere, som ingen midler skyr for at få fingrene i nazistisk materiale.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.