Lisbeth og Steen Bille

Steen Bille & Lisbeth Foto: Morten Holtum

Lisbeth A. Bille har studeret antropologi og religionshistorie og arbejder som journalist på Magisterbladet. Steen Bille er uddannet dramaturg. og har tidligere arbejdet som studievært på P1 og som spillefilmkonsulent på Det Danske Filminstitut. Han er desuden medforfatter af filmene Drømmen (2006) og To Verdener (2008). Sammen har de udgivet en række anmelderroste krimier i serien om videnskabsjournalisten Thea Vind og i 2019 udkom anden sæson i serien Mandix, der har den tidligere politimand Freddie Mandix som hovedperson.

Gennemgående for Bille & Billes forfatterskab er den betydelige research, som går forud for hver udgivelse. Romanerne er spækket med videnskabelige oplysninger og kan dermed kategoriseres indenfor genren ‘videnskabskrimier’. I efterordet angives det, hvilke elementer der er sande og hvilke der er opspind. Man kan således stole på oplysningerne i romanerne.

På deres hjemmeside skriver Bille & Bille: “Vi bliver selv gang på gang overraskede over, hvad forskere finder frem til af resultater. Verden er stor. Og mangfoldig. Og nogle gange bare mærkelig. Den fascination og glæde ved omverdenen, som forskere deler med os, ønsker vi at dele med jer læsere.”

Bibliografi

  • Vredens Ord (2016)
  • I Ond Tro (2014)
  • Nattens Gerninger (2013)
  • Gudindens sidste offer (2012)

Se også

Bille & Billes hjemmeside

Litteratursidens omtale:
Vredens Ord
I Ond Tro
Nattens Gerninger
Gudindens sidste offerSkriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.