Lee Child

Lee Child Eller James Grant som er det navn, han bærer, når han ikke skriver på den populære serie om Jack Reacher,  er englænder, men han deler sin tid mellem New York og Frankrig. Han har med sit forfatterskab bevist, at det ikke kun er amerikanerne, der mestrer den actionprægede thrillergenre. Bøgerne om Jack Reacher går sin sejrsgang på både engelske og amerikanke bestsellerlister, og de er oversat til 36 forskellige sprog. Child betragtes i dag som en af verdens største thrillerforfattere. James Grant eller Lee Child om man vil, har en kreativ fortid indenfor den engelske tv-verden, men da han i 1990´erne mistede han sit job, og han begyndte derfor at skrive romaner.

I 1997 udkom den første roman om Jack Reacher. Reacher har tidligere gjort tjeneste i den amerikanske hær ved militærpolitiet som major, og han er uddannet på det amerikanske militærakademi West Point. Reacher tjenestegjorde i 13 år ved militærpolitiet, som han forlod i 1997 med rang af major. Jack Reacher er udødeliggjort i foreløbig 13 bøger på dansk, og 22 bøger på engelsk, ligesom at han er blevet personificeret af superstjernen Tom Cruise i flere spillefilm. Valget af netop Tom Cruise var kontroversielt for mange fans af Lee Childs´ bøger, da den fiktive protaognist Reacher er næsten to meter høj, bredskuldret og bredbrystet, hvilket ikke er adjektiver man kan hæfte på den petit Tom Cruise på cirka 170 centimeter. Lee Child har vundet flere priser for sine bøger, blandt andet en Barry Award og en Anthony award.

Tom Cruise i rollen som Jack reacher

Bibliografi

  • Falske værdier, (1998), genudgivet (2018)
  • Snubletråd, (2000)
  • Døden nær  (2001)
  • Skjult identitet  (2002)
  • Sort uheld (2009)
  • Jaget vildt (2010)
  • Koldt og kontant, (2011)
  • En dyr affære (2012)
  • 61 timer (2015)
  • Ingen vej tilbage (2016)
  • Værd at dø for (2016)
  • Rent personligt (2017)
  • Den rette mand (2017)
  • Hårdt prøvet (2018)

Se også

Forfatterens hjemmeside

Lee Child på Litteratursiden

Leave a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.