Lars Kjædegaard

Lars Kjædegaard
Foto: Presse/Gyldendal Forlag

Lars Kjædegaard er dansk spændingsforfatter og under pseudonymet Grethe Lange forfatter til krimiserien om lægen Poul Rash.

Han er desuden forfatteren bag de populære bøger med efterforskerne Anita Hvid og Thor Belling.

I 2020 udkom Liget i lyngen, som er første bog i Kjædegaards nye krimiserie med seniorefterforskeren Agnes Hillstrøm.

Bo Tao Michaëlis skriver i Politiken om Goyas hund: “Kjædegaards brutale hammermord er gedigen spænding”.

Litteratursiden skrev om Blomstermanden: “Hyggelig titel, men ”blomstermanden” er morder på bestilling, og det er ikke tulipaner, han kommer med. Velskrevet og veloplagt krimi”.

Har deltaget på Krimimessen adskillige gange.

Bibliografi

  • Ringelheim (1994)
  • Et helvedes hus (1995)
  • Hvor hunden ligger begravet (1996)
  • Et slag på tasken (1997)
  • Herren giver (1998)
  • Som man råber (1999)
  • Nekrolog (2001)
  • Det store sus (2002)
  • Israel Falk (2003)
  • Noget fremmed (2004)
  • I skyggen af Sadd – kollektiv roman (2006)
  • Thelma (2006)
  • Solsorten (2007)
  • Illinois (2009)
  • En ærlig mand (2017)
  • Liget i lyngen (2020)

Krimiserien med Anita Hvid og Thor Belling

  • Smukke-Jan (2011)
  • Den sidste dommer (2011)
  • Den røde labyrint (2012)
  • Goyas hund (2012)
  • Sorte sø (2013)
  • Blomstermanden (2014)
  • Døden i Harkaberg (2015)
  • Skakten (2016)
  • Det der er værre (2016)
  • Før natten kommer (2017)
  • Et skrig til himlen (2018)
  • Sherif (2018)

Se også

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.