Krimisiden

Krimisiden er en privatejet hjemmeside, hvor en gruppe bibliotekarer mm. formidler krimi og spændingslitteratur i deres fritid. Den har eksisteret siden 1996 og er dermed nok den ældste (endnu levende) hjemmeside om krimier, der findes i Danmark. På hjemmesiden kan man udover bogomtaler og artikler finde korte forfattersider, hvor der anbefales lignende krimiforfattere, en hovedpersonindgang til hjemmesiden, samt en geografisk indgang til bogomtalerne.

Krimisidens historie

I oktober 1996 så “Sofies krimiside” første gang på Internettet. Det var beskrivelser af 15 forfattere og deres hovedpersoner. Skrevet på traditionel “skriftlig” maner, blåt på hvidt. Forfatteren til siden var Sofie Fredborg, bibliotekar og krimielsker.

Eksempel fra den ældste udgave af Sofies Krimiside

I løbet af 1997 kom der flere forfattere til, og Sofie forsøgte sig med det første “design”, en slags blå “skuffer” som indeholdt portrætterne samlet i kategorier som “Hårde mænd” og “stærke kvinder”

Den blå skuffe udgave

Samtidig kom der menu inde på de enkelte forfattersider, så man kunne hoppe til de andre forfattere.

Link til forfatterne på alle sider

I 1998 kom “anbefaleren” til. Her kunne man få anbefalet andre forfattere, som skrev i samme stil eller lignede på anden måde. I første omgang var “anbefaleren” sin egen hjemmeside, men med links til de enkelte forfatterportrætter på krimisiden.

Anbefaleren

I 1999 blev anbefaleren integreret i krimisiden, som var vokset til over 50 forfattere, og igen ændrede udseende.

1999 udgaven af Sofies Krimiside

I januar 2000 kom de første bogomtaler og artikler på krimisiden, og siden ændrede farver, men lignede ellers meget sig selv.

Nu også med bogomtaler og artikler

Senere i foråret skete den helt store omvæltning. Krimisiden blev lagt i database, fik sit eget domæne og helt nyt layout, og ikke mindst var det nu ikke længere kun Sofie, der skrev til hjemmesiden, men en hel redaktion på først 4, senere 5 personer, der overtog den. Herefter er krimisiden vokset støt.

Krimisidens hjemmeside

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.