Kirsten Sonne Harild

Harild Kirsten Sonne.jpg

Kirsten Sonne Harild er børnebogsforfatter og bor på Østerbro med 3 døtre.

Hun er født i Melsted ved Gudhjem en mørk og snestormfuld nat, den 30. januar, 1962.

Hun skriver selv: “Jeg drømte slet ikke om at skrive, da jeg var barn, selv om man må sige, at jeg var faldet i den store gryde: Min bedstefar skrev bornholmske komedier, og min mor skrev digte … men hun var også journalist, og for mig blev det at skrive en rå livsform: noget med at dække møder til sent om aftenen og at sidde oppe om natten med cerutter og kaffe og en tikkende og ringende skrivemaskine for at overholde deadlines til dagens avis tidligt om morgenen.

Nej, jeg ville hellere være sanger eller cirkus/skøjteprinsesse eller indianer og brugte det meste af min barndom på at ride i Paradisbakkerne på halvvilde ponyer, at vandre på Hammeren med min kusine – og på at dagdrømme. Jeg dagdrømte så meget, at folk for det meste troede, at jeg var sur.

Jeg rejste til København i 1978. Her tog jeg hf eksamen og sang i bands og kor og rejste og dansede og fjumrede rundt i nogle år, før jeg begyndte at læse dansk ved Københavns universitet og ad den vej fik et redaktørjob ved Gyldendals Bogklubber.

Efter 10 år i bogklubberne med tusindvis af bøger og forfattere omkring mig, og efter at jeg havde fået mine tre døtre, Emilie, Tilde og Amanda, vågnede min trang til at skabe mine egne ting langt om længe. Jeg debuterede i 2003 med Den Hemmelige By og har siden udgivet 30 bøger for børn.
Nu slubrer jeg løs af den store gryde og elsker at skrive. Jeg dagdrømmer stadig, men smiler nu imens”.

Se også

Forfatterens hjemmeside

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.