Karen Møller Grothe

Karen Møller Grothe (1949) er født i Ribe. Hun er oprindelig uddannet bankassistent, men uddannede sig senere til dansk- og historielærer. Efter en årrække i folkeskolen, er hun gået på pension. Møller Grothe har tidligere udgivet tre børnebøger i serien Heksens børn, men har nu kastet sig over at forfatte krimiromaner til voksne.

Møller Grothe bor i Ballum i Sønderjylland, og her har hun fundet inspiration til sine krimier. Hun tager udgangspunkt i naturen omkring Vadehavet, og det er tydeligt for folk, der kender området, at handlingen foregår netop her. For eksempel kan læserne følge politikommissær Andersen på hans løbetur på sluserne ved Ballum. Møller Grothe har indtil videre udgivet to bøger i serien om politikommissær Andersen, og en tredje er i støbeskeen. Hun udgiver dem på sit eget forlag, karengrothe.dk.

Krimiromanen Hævn tager udgangspunkt i et grusomt drab. En mishandlet krop findes bagbundet og sat på havbunden på den yderste kant af Danmark. En forbrydelse, der sker i naturen ved Vadehavet og mellem mennesker i Sønderjylland. Politikommissær Thomas Andersen, der havde håbet på en rolig tilværelse med tid til at komme sig efter et brud, sættes på opgaven. En lille gruppe politifolk og en socialrådgiver arbejder hårdt på at opklare forbrydelser, begået af den dræbte. Hævn er en krimi på kanten. En historie om hemmeligheder og selvtægt, og en historie om retfærdighed. Men hvem er hævneren? Det varer længe, før Andersen ser sammenhængen i en grum historie, hvor regningen skal betales og prisen er høj.

Efterfølgeren Memento mori følger endnu engang politikommissær Andersen, som tager sine efterforskere med til ferieøen Rømø, hvor de efterforsker drabet på en ældre kvinde. Antallet af mistænkte er lige så uklart, som vandet i mosehullerne på øen. Der er flere mulige motiver til drabet, såsom grådighed, magt, profit og hævn, og Andersen er presset.

Bibliografi:

  • Hævn (2017)
  • Memento Mori (2018)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.