Jürgen Klahn

KlahnJurgen.jpg

Jürgen Klahn debuterer som romanforfatter med Sommerfuglen (2016).

Sommerfuglen er et godt bud på en karakterdrevet krimi’, skriver Dansk BiblioteksCenter i sin lektørudtalelse til bibliotekerne og taler om ’en underholdende roman’.
’Sproget er enkelt og skarpt, der er skåret ind til benet og flere steder har romanen mere tilfælles med klassiske skæbnetunge amerikanske noirfortællinger end den moderne skandinaviske krimi og det er ment som et plus. Hos Klahn er det fortiden, begæret og byen …’

Om handlingen: Drabsefterforsker Jesper Frank har andre planer end at opklare drabet på den smukke Kirsten Vedell. Pressen taler om et hjemmerøveri; alligevel finder Frank det svært at engagere sig. Han er gennemsyret af hævntørst mod biltyven Iver Kingo, som han gør ansvarlig for sin kollega Christina Lundgårds skæbne. Christina, som Frank i al hemmelighed har haft et forhold til, sidder i dag i kørestol med en kugle fastklemt i hjernen.

Da Kingos navn dukker op i forbindelse med drabet, vågner Franks instinkter; men biltyven er før smuttet fra ham, godt hjulpet af kvinderne i sit liv. Hævntørst blandes med jalousi, og Frank gør den smertelige erfaring, at begge dele slører dømmekraften. Linjen, der skiller hævn fra retfærdighed, er hårfin, og det samme er linjen mellem ven og fjende.

Hvem han kan stole på, og hvem der falder ham i ryggen, opdager Frank først meget sent.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.