Julie Hastrup

Julie Hastrup. Foto: Presse/Politikens Forlag

Julie Hastrup (født 1968) er en dansk journalist og kriminalforfatter. Hun debuterede med kriminalromanen En torn i øjet (2009), der er første bind i en serie om efterforskeren Rebekka Holm.

Før forfatterskabet arbejdede Hastrup blandt andet på DR og TV2 Lorry.

Julie Hastrups bøger er solgt til udgivelse i en lang række lande. Alene i Danmark er serien om Rebekka Holm trykt i over én million eksemplarer.

Weekendavisen skrev bl.a. om Portræt af døden:
“En krimi, der har det hele – super plot, gode persontegninger og isnende uhygge.”

Bloggen Vild med krimi skriver bl.a. om Portræt af døden: “Fjerde bind i serien om efterforskeren Rebekka Holm er en letlæst, men også original krimi, der byder på interessante temaer”.

Om Mirakelmanden: Da drabsefterforsker Rebekka Holm rejser til Stockholm for at besøge sin kæreste Niclas, drages hun uforvarende ind i to opsigtsvækkende sager, der viser sig at hænge uløseligt sammen.

I første omgang kaster hun sig af private grunde over en historie, som den svenske journalist Magdalena Lundell tidligere arbejdede med – en sag, der har vakt Rebekkas nysgerrighed, fordi Niclas og Magdalena øjensynligt har været lykkeligt gift for år tilbage. Under opklaringen går det imidlertid op for Rebekka, at Niclas har holdt særdeles vigtig information skjult, hvilket får hende til at tvivle på, om hun overhovedet kan stole på ham. Samtidig opdager Rebekka, at den historie, Magdalena sammen med en finsk journalist arbejdede på, handlede om forsvundne børn og voksne, der har lidt grufulde skæbner, og som alle kan kædes sammen med én dødsensfarlig person.

Læs om Julie Hastrups favoritdetektiv her: Forfatterens favoritdetektiv: Julie Hastrup

Bibliografi

  • En torn i øjet (2009)
  • Det blinde punkt (2010)
  • Blodig genvej (2011)
  • Portræt af døden (2013)
  • Farlig fortid (2015)
  • Mirakelmanden (2017)
  • Blodspor (2018)

Se også

Julie Hastrups hjemmeside

Litteratursidens omtaler

Krimisidens omtaler

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.