John Verdon

John Verdon

John Verdon.

Amerikansk forfatter. Har adskillige chef-stillinger bag sig, bl.a. hos reklamebureauer og magasiner i New York. Han gik på pension som 53-årig i 1995, hvorefter han bosatte sig på landet nord for New York sammen med sin kone. Verdon gik ikke på pension for at holde op med at arbejde, men fordi det gav ham muligheden for at prøve kræfter med noget fuldstændig andet end tidligere. Han ville eksempelvis gerne bruge sine hænder til at skabe med, så han lavede i en årrække møbler. Efter ti år besluttede han sig for at forfølge en gammel drøm om at skrive en roman. Han havde tidligere skrevet lidt digte i skolen, men havde ellers stort set kun skrevet reklametekster og lignende i løbet af sin karriere. Med inspiration fra engelske krimiforfattere som Reginald Hill og Colin Dexter satte han sig for at skrive sin første kriminalroman.

I juli 2010 krimidebuterede Verdon med den psykiske thriller Think of a number. Bogens popularitet var stor fra starten og den blev hurtigt solgt til udgivelse verden over. I oktober 2010 var den solgt til 20 lande. I september 2010 udkom den på dansk med titlen Tænk på et tal.

Tænk på et tal handler om den pensionerede kriminalkommissær Dave Gurney, der, ligesom Verdon, er flyttet på landet nord for New York. I stedet for at slappe af i sit otium, ender Gurney dog med at blive godt og grundigt involveret i en seriemorders psykologiske spil med sine ofre.

I 2012 kom 2. del i serien om Dave Gurney Luk øjenene der handler om at en kvinde myrdes brutalt under sit eget celebre bryllup. Den pensionerede kriminalbetjent Dave Gurney kontaktes af den afdødes mor og sætter sig for at opklare mordet, der leder ham videre til en serie sadistiske forbrydelser.

I 2014 kom 3. del i serien Væk ikke djævlen. Endnu engang bliver den pensionerede kriminalbetjent Dave Gurney involveret i en politisag. En gammel bekendts datter laver en reality tv-serie om de efterladte til en seriemorders ofre. Mordene blev aldrig opklaret og nu bliver seriemorderen vækket af sin dvale

Bibliografi

  • Tænk på et tal (2010)
  • Luk øjnene (2012)
  • Væk ikke djævlen (2014)

Læs mere i denne artikel

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.