John Hart

JohnHartlille.jpg

John Hart (f. 1965), amerikansk advokat og krimiforfatter. John Hart debuterede i USA i 2005 og i Danmark i 2007 med krimien Et spind af løgne. Den følges op i foråret 2008 med Rødt vand, som præsenteres til Krimimessen samme år. I USA er Hart blevet sammenlignet med både John Grisham og Scott Turow, og for den nye har han modtaget Edgar Award 2008.

Til Krimimessen fortalte John Hart, at han efter sin juridiske eksamen og to mislykkede romaner blev forsvarsadvokat i sin hjemby, Salisbury, og efter yderligere to år med småsager fik han til opgave at forsvare en skyldig børnemisbruger. Det nægtede han og blev fyret. Hans svigerfar tilbød at understøtte famillien, så “Et spind af løgne” blev skrevet i løbet af 11 måneder.

Forfatteren Pat Conroy er et af hans store forbilleder. Hart mener, at Conroy er en frygtløs historiefortæller, når det kommer til dysfunktionelle familier. Hart har ikke samme slags dårlige minder, men bruger også familiekonflikterne i sine historier, udtaler Hart i et interview til Information i forbindelse med Krimimessen.

Links

Krimisidens bogomtaler: [1]

Forfatterens hjemmeside: [2]

Interview i Information 17. april 2008: [3]

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.