Joakim Zander

Joakimzander.jpg

Joakim Zander (f. 1975) er en svensk jurist og forfatter.

Han har arbejdet for det Europæiske Parlament i Bruxelles. Bor nu i Helsinki og arbejder om dagen som jurist for EU. Han debuterede i 2014 med Svømmeren.

Forlaget skriver om bogen:
Simmaren är en modern spänningsroman, full av action och överraskande vändningar i en värld av skiftande allianser och tvivelaktiga överenskommelser. Men det är också en berättelse om skuld och gottgörelse. Om vikten och tyngden av det förflutna. Om att det till sist inte går att gömma sig från den man är.

I 2016 udkom Broderen: Trendspotteren Yasmine rejser til den stockholmske forstadsghetto for at opspore sin forsvundne bror, og kommer i clinch med ghettoens rå hakkeorden. Imens arbejder juristen Klara Walldéen på et forskningsprojekt i London, der viser sig at være betændt og have forbindelser til ghettomiljøet i Sverige.

Litteratursidens anmelder skrev bl.a.: Svenskerne har gjort det igen! Joakim Zanders anden bog fører ham direkte ind i toppen af svenske spændingsbøger med en samfundskritisk holdning og noget på hjerte. Skal man sammenligne Zander med lignende svenske forfattere falder navne som Stieg Larsson, Arne Dahl og Roslund først i øjnene, og det er bestemt et beundringsværdigt selskab for en næsten ny forfatter.

Se også

Forlagets side om forfatteren

Litteratursidens omtaler

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.