Jesper Stein

 

 

Jesper Stein, født 28. februar 1965, er journalist, madanmelder og litteraturreporter. Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i 1996.

Han debuterede som krimiforfatter i 2012 med den roste Uro.

En mand findes myrdet på Assistens Kirkegård natten efter rydningen af Ungdomshuset på Nørrebro i 2007 – en aktion, der medførte de værste gadekampe mellem politi og demonstranter i nyere tid.

Den døde er iført sort elefanthue og combatstøvler, hvilket straks kaster mistanken mod politiet, der har haft kirkegården under skarp bevogtning, mens urolighederne har stået på: Skal gerningsmanden findes blandt betjente, der i kampens hede er gået for vidt? Eller har nogen forsøgt at lægge et røgslør ud?

Den unge autonome Piver kommer i besiddelse af en videooptagelse, der viser, hvad der i virkeligheden skete på kirkegården den nat, men da det går op for ham, at adskillige mennesker ønsker at få fingre i filmen, flygter han over hals og hoved. Vicepolitikommissær Axel Steen – fraskilt far med kærlighedsproblemer, et stigende forbrug af hash og udtalt dødsangst – sættes til at lede efterforskningen, der kommer til at trække tråde fra Balkans narkogangstere til bandemiljøet på Blågårds Plads og elitestrømerne i PET-bunkeren i Søborg.

Jesper Stein har med sin debutroman begået en barsk og realistisk politikrimi – en Nørrebro noir – som trods sin råhed formår at formidle kærligheden til miljøet og dets befolkning.

Modtager af Det Danske Kriminalakademis debutantpris/Diplom for bedste danske debut for Uro (2012).

I forbindelse med Krimimessen 2015 bad vi nogle forfattere skrive om deres favoritdetektiv. Læs mere her: Forfatterens favoritdetektiv: Jesper Stein.

 

Bibliografi

  • Uro (2012)
  • Bye, bye blackbird (2013)
  • Akrash (2014)
  • Aisha (2015)
  • Papa (2017)

 

 

 

 

Se også

Litteratursidens omtaler

2000Ns side om Uro

Politikens forlags side om forfatteren

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.