Jens Strandbygaard

Jens Strandbygaard. Foto: Presse/Byens Forlag


Jens Strandbygaard (f. 1970) har en karriere som økonomidirektør, IT-iværksætter, fagbogs- og skønlitterær forfatter i sin bagage. Meget tidligt blev han fascineret af bøgers magiske kraft i sin families bogtrykkeri hjemme i Skjern. I 2017 debuterede han så som skønlitterær forfatter med spændingsromanen Mekkalinjer. Siden da har han udgivet Malaria 2017 og senest Jihadbruden 2018, der er første bind af en trilogi om sognepræsten David Vest.

Mekkalinjen er en intens og actionpræget thriller med et højt tempo, der sætter politiske forhold på spidsen. Malaria, der er fortalt i et helt andet tempo, handler om den idealistiske læge Oskar Plum har efter et livsfarligt ophold i Nigeria opfundet en ny og revolutionerende kur mod malaria, som vil redde tusinder. Men før han kan få den på markedet, skal han hente kapital. Masser af kapital. Og investorerne giver ikke ved døren. Han tvinges til at ansætte eksperten Dan Felling, der viser sig at være ligeså farlig, som han er grådig. Oskar kastes ud i et hæsblæsende drama, hvor han må kæmpe for sit liv.

David Vest er sat i verden for at hjælpe andre i nød, men han har sine egne metoder. Jihadbruden tager David Vest med til Raqqa i Syren, hvor han skal befri den 15-årige Mathilde fra sin position som Jihadbrud i ægteskabet med ISIS-krigsherren Sheik Ibn Omar. Romanen har overraskende og grænseoverskridende plots, og Davids situation forvandles til et mareridt, hvor det er svært at nå at gøre det rigtige. David trækker på sin udholdenhed og styrke fra sin tid som frømand. Som en anden Robin Hood kæmper han for retfærdighed for de svageste.

På flere steder en virkelighedstro og samfundsrelevant brutal spændingsroman om medmenneskelighed, krig og selvtægt.

Jens Strandbygaard besøger Krimimessen 2019

Krimiudgivelser

  • Arvesynderen (2019)
  • Jihadbruden (2018)
  • Mekkalinjen (2017)
  • Malaria (2017)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.