Jeanette Øbro

Jeanette Øbro Gerlow er sammen med sin mand Ole Tornbjerg debuteret med Skrig under vand i 2010.

Hovedpersonen er profileringseksperten Katrine Wraa, der netop er vendt hjem til Danmark efter at have arbejdet i England i en årrække.
Forfatterne vandt Politikens krimikonkurrence med denne roman.I dommerpanelet sad bl.a.Jussi Adler-Olsen, Sissel-Jo Gazan og Anna Grue.

Om Pigen og vogteren: Psykoterapeuten Alice Milford, der er en af de skarpeste kritikere af medicinalbranchens tætte favntag med psykiatrien, findes død i sit hus på Frederiksberg. Hun er blevet slået ned med en lerbuste, som er lavet af hendes egen datter.

Kriminalpsykologen Katrine Wraa, som kæmper med at få hverdagen til at fungere efter et stort tab, bliver sat på sagen. Katrine optrevler både nye og gamle klienthistorier, afdækker terapeutens komplicerede privatliv og begynder at grave i medicinalbranchens økonomiske interesser i det psykiatriske diagnosesystem. Det viser sig hurtigt, at ingenting er, hvad det umiddelbart ser ud til at være.

”Pigen og Vogteren er en historie om traumatisering, terapi og medicinalindustriens rolle i forhold til psykiatrien”, fortæller de to forfattere og fortsætter: ”Vi blev inspireret af traumereaktionen dissociering, som kan dække over alt fra at føle sig stivnet og fjern, eller som om man er med i en film og ser sig selv lidt udefra – til at have udviklet en indre organisering, hvor dele af en selv lever adskilte liv.
Vi har beskæftiget os indgående med traume- og emotionsforskningen for at forstå dissociering – men også med den aktuelle debat om psykiatrisk diagnosticering og medicinering. Og så har vi interesseret os for, hvor forskelligt syn professionelle behandlere kan have på traumatiserede mennesker – og hvor store konsekvenser det kan få for den enkelte.”

 

Bibliografi

  • Skrig under vand (2010)
  • Djævelens ansigt (2012)
  • Evas sidste nat (2013)
  • Det norske job (2014)
  • Pigen og vogteren (2016)
  • De ustraffede (2018)

 

Se også

Litteratursidens omtaler

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.