Jean Hanff Korelitz

Korelitz Jean Hanff (c) Mark Czajkowski.jpg

Jean Hanff Korelitz er født 1961 og – ligesom sin hovedperson Grace – opvokset i New York City, hvor hun bor med sin mand og deres børn.

Jean Hanff Korelitz har både forfattet voksen- og børnebøger, ligesom hun har skrevet for bl.a. Vogue og New York Times. Det burde du have vidst er hendes første roman på dansk.

Forlaget skriver om bogen: “Til dig som kunne lide Kvinden der forsvandt.
Grace Reinhart Sachs lever det gode liv på Manhattans Upper West Side. Hun elsker sin mand, som er børnelæge, og deres fælles søn; hun elsker sit arbejde som psykoterapeut og at arbejde med de patienter, hun ser i sin terapeutiske praksis. Og så har hun netop færdiggjort sin første bog, selvhjælpsbogen Det burde du have vidst; en bog, der revser kvinder for ikke at lægge nok vægt på det første indtryk, de får af mænd, og ikke at stole på deres intuition.
Men få uger før Graces bog udkommer, begynder der at ske foruroligende ting i hendes hidtil så trygge tilværelse. En mor på Henrys skole myrdes, Graces mand forsvinder – og i kølvandet på disse begivenheder krakelerer Graces perfekte liv i en meget offentlig skandale. Grace tvinges til at indse, at hendes tilværelse langt fra er så enkel, som hun troede – og at hun ikke har fulgt sit eget råd…”

Leonora Christina Skov skriver bl.a. i sin anmeldelse i Weekendavisen: “…Til dig der kunne lide Kvinden der forsvandt, står der da også på omslaget til Det burde du have vidst, men der skulle snarere have stået: Til dig, der vil læse en endnu bedre roman end Kvinden der forsvandt. Man tager en dyb indånding og læser i ét stræk.”

Forfatteren gæster Krimimessen 2015.

Se også

Forfatterens hjemmeside

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.