Jan Thiele

Jan Thiele. Foto: Presse/Egolibris

Jan Thiele (født 1957) er en dansk krimiforfatter. Han er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet i 1982 og har tidligere arbejdet som jurist i Skatteministeriet. Han debuterede i 1993 med krimiromanen Døden har en dårlig smag, som er den første bog i serien om privatdetektiven Frants Hjejle. 

Til marts 2020 udkommer Jan Thieles 12. krimi under titlen Jeg tilgiver dig… ikke. Bogen repræsenterer starten på en ny krimiserie, hvor den handlekraftige Eva Bandsted indtager hovedrollen. 

Forlaget skriver: Eva Bandsted bliver uforvarende indblandet i mordet på sin ven, drugdealeren Allan. Herved kommer hun tæt på et korrupt politi og endnu tættere på den uhyggelige leder af Londons underverden. Samt på hans sexede søster.

Eva er ikke som de fleste andre kvinder på 35. Hun er tidligere topmodel, enke, milliardærarving og øverste leder af familiens industrikoncern. Og så er hun til kokain og skønhedsoperationer. Efter Allans død finder hun ud af, at hun også er til detektivopgaver og til kvinder. I hvert fald gangsterchefens søster.
Det gør hendes tilværelse mere spændende, men også mere farlig. Meget mere farlig end hun egentlig bryder sig om. Snart finder hun ud af, at hvis hun ikke opklarer drabet på Allan i en gevaldig fart, er hun den næste, der bliver likvideret.

Bibliografi

  • Døden har en dårlig smag (1993)
  • Mord i Rio (1994)
  • Døden er sort som sne (1994)
  • Døden længe leve (1995)
  • Døden kom som en ven (1997)
  • Døden nederst i billedet (1998)
  • Luftindånderne (2006)
  • Døden på vej derhen (2014)
  • Døden i Den hvide by (2016)
  • Falddato (2017)
  • Jeg testamenterer (2019)
  • Jeg tilgiver dig… ikke (udkommer marts 2020)

 

Se også

Litteratursidens omtaler

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.