Jakob Melander

Jakob Melander, forfatter
Foto: Presse/People’sPress

Jakob Melander (1965) er en dansk musiker og forfatter. Han er uddannet cand.mag. i litteraturvidenskab og har arbejdet som dramaturg og dramaturgassistent på forskellige københavnske teatre samt med webshops og kommunikation. Melander krimidebuterede i 2013 med Øjesten. Det er 1. del i serien med Lars Winkler. Bogen gik direkte ind på bestsellerlisterne og blev solgt til udgivelse i otte lande.

I 2016 udkom Elektra, der er en enkeltstående krimi og i 2019 udkom Askehave: Forbandet blod, der er første bind i Askehave-serien.

Askehave: Forbandet blod – forlagsbeskrivelse:

Et uhyggeligt spændende thrillerdrama om de skrøbelige bånd, der binder os sammen, og en historie om familiehemmeligheder, bedrag og kærlighed, der trodser alt.

27 årige Malin Askehave er forsanger i det internationalt kendte r’n’b band Gaia 5 og dybt engageret i kampen for at redde klimaet. Hun er samtidig yngste arving til Danmarks næststørste shippingvirksomhed, Askehave Shipping, med interesser over hele verden og værdifulde olieboringer i Nordsøen. Sammen med sin storebror, Robert, brød Malin for otte år siden med familien. Siden har hun brugt den platform, Gaia 5 har givet hende, til at bekæmpe og gøre opmærksom på de ødelæggelser, virksomheder som Askehave Shipping forøver på kloden.

Men Malin er også mor til den seks måneder gamle Balder, og efter hans fødsel er hun begyndt at se sit forhold til familien i et nyt lys. En voldsom begivenhed til hendes fars 60års dag, netop som hun og Robert skal gense familien for første gang, vender op og ned på Malins liv. Hun står nu overfor et umuligt valg mellem klimakampen og familievirksomheden, og Malin må sande, at alle valg har konsekvenser.

Forbandet blod er første bog i Jakob Melanders medrivende Ashehave-trilogi, oprindeligt skrevet til streaming på Mofibo.

Bibliografi

Serien om Lars Winkler

  • Ind i den hvide nat (2020)
  • Fjenden iblandt os (2019)
  • De døde og de ufødte (2018)
  • Det bedste til mig og mine venner (2016)
  • De berusedes vej (2015)
  • Serafine (2014)
  • Øjesten (2013)

Udenfor serie

  • Elektra (2016)

Askehave-trilogien

Askehave: Forbandet blod (2019)

Se også

Forfatterens hjemmeside

Litteratursidens omtaler

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.