Iben Danielsen

Iben Danielsen
Foto: Presse/Forlaget Hovedland

Iben danielsen (f. 1956) er dansk journalist og forfatter. Hun har skrevet en række fagbøger, bl.a. Med snuden i sporet fra 2018, der handler om politiets arbejde med hunde, herunder udvælgelsen, træningen, prøverne og det daglige arbejde. Hendes seneste romanen er Hoveddamens nabohjælp fra 2019: en noget anderledes krimi, hvor efterforskningen ledes af en dame, der er totalt lammet fra halsen og ned.   

Hoveddamens nabohjælp

Runa Hav er ikke politibetjent, hun er heller ikke journalist eller detektiv. Hun er bare nabodamen, som dog er speciel, idet hendes krop er totalt lammet og hun klarer hverdagene ved hjælp af øjen- og stemmestyring i eget hus. Men hendes hoved er der bestemt ikke noget i vejen med!

Der er stille i Runas hus. Men så sker der noget underligt i nabohuset, hvor håndværkerne er i gang. Vinduerne dækkes til – og pludselig er der også et barn: en lille forsømt pige med eksem ved håndled og ankler. Runa og pigen bliver venner. Men en dag er hun væk og det bliver en sag for Runa, som får assistance en socialarbejder, en politimand, en fysioterapeut og en række sosu-hjælpere. Hvad blev der af pigen? Og kan den lille hund, der er blevet efterladt hjælpe med at finde hende? Eller hvad med den sensor formet som en broche, som Runa forærede barnet?

Iben Danielsen har skrevet en helt anderledes hverdagskrimi. Hun er journalist, og har i mange år skrevet om velfærdsteknologi, og herigennem truffet mange mennesker med handicap og imponerende ressourcer.  

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.