I ly af mørket

Roman af Ian Rankin. Kriminalkommissær John Rebus er en handlingens mand. Det passer ham derfor dårligt, at han bliver tvunget ind i
en kommission, der skal varetage sikkerheden omkring opførelsen af Skotlands nye parlament i Edinburgh.

Under en rundvisning på Queensberry House – et af byens gamle rigmandspalæer, der efter endt restaurering skal rumme en del af parlamentets administration – finder man et mumificeret lig i et tilmuret ildsted. Et par dage efter findes et nyvalgt skotsk parlamentsmedlem brutalt myrdet på samme byggeplads. Og pludselig er Rebus tvunget ind i et net af politiske intriger. Sagen forværres yderligere af, at Rebusí ærkefjende, Big Ger Cafferty, Edinburghs ukronede gangsterkonge, uventet bliver sat på fri fod.

Der er penge at tjene på Skotlands genvundne uafhængighed … mange penge, og jo mere der er på spil, jo tungere er skyerne, der samler sig i horisonten. Og samtidig er der kræfter i Rebusí eget bagland, der ihærdigt arbejder for at få kørt ham ud på et sidespor …
Opklaringsarbejdet viser sig at blive en balance på en knivsæg, og Rebus må endnu en gang sætte liv og karriere på spil i kampen for retfærdighed.

I ly af mørke er ottende bind på dansk om Edinburgh-detektiven John Rebus.

I stedet for at opdele krimigenren i blødkogte og hårdkogte sager, er det langt bedre at tale om den logiske og den lyriske. … Den lyriske er løsagtig og labyrintisk, og plotmæssigt springer den gerne over hvor gærdet er lavest, blotlægger ikke alt, men er til gengæld smukt vævet på storby, stemning og sanselighed, smerte og sene nætter med ensomme mænd og kvinder, gerne med et vemodigt kys til afsked.

Pressen skrev:

“Jeg har skrevet det før, men bliver nødt til det igen, Ian Rankin skriver simpelthen nogen af de mest vedkommende, spændende og velskrevne kriminalromaner i dag.”
Anmeldt af Bo Tao Michaëlis

“Ian Rankin er et af de allerbedste nyere navne i britisk kriminallitteratur.”
Hans Larsen, Ekstra Bladet

“Fremragende moderne krimi, der bekræfter John Rebusí position som en af de mest fascinerende hovedpersoner i den moderne kriminallitteratur. Rankin fortjener mange læsere.”
Niels Lillelund, Jyllands-Posten

“Toppen af britisk krimi-litteratur. De hængtes have bør finde en stor dansk læserskare!”
Holger Ruppert, B.T.

En effektiv og anbefalelsesværdig nattesøvnsdræber.”
Bo Tao Michaëlis, Politiken

Ian Rankin er i en klasse for sig selv. Rebus-bøgerne er anderledes, spændende og ikke til at lægge fra sig.”
Mie Petersen, Kristeligt Dagblad

Ian Rankin er den mest solgte kriminalforfatter i Storbritannien. Hans bøger ligger konstant på de engelske og skotske bestsellerlister, og han er kommet i Guinness Rekordbog med hele to rekorder: Som den forfatter, der har haft flest titler på bestsellerlisten i England på Èn og samme tid, og som den forfatter, der har haft Èn titel placeret på listen i længst tid.”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.