Henning Mortensen

Mortensen Henning 03.jpg

Henning Mortensen (født 12. juli 1939) er en dansk forfatter opvokset i Herning og Horsens. Har tidligere arbejdet som lærer og etablerede forlaget Jorinde&Joringel. Gennem årene har den særdeles produktive Henning Mortensen bl.a. skrevet romaner, digte, noveller, skuespil samt ungdomsbøger og har modtaget flere priser og legater.

I 1980’erne skrev Henning Mortensen fire krimier, som han senere bearbejdede og udgav samlet: Den femte årstid, 2004. For den modtog forfatteren Palle Rosenkrantz Prisen under Krimimessen i 2005. De oprindelige romaners titler var: Under havet mødes alle øer, En bloddråbe i vinden, Ildskrift for rotter og Begravelse i hård jord.

Henning Mortensen har skrevet om en række specielle eksistenser, der bor i Sondrup i området mellem Odder og Horsens, Sondrup-trilogien, som består af Næb og kløer, 2005, Ræven går derude, 2006 og Rita Korsika, 2007. I 2009 udkom bl.a. romanen Det blanke vand.

Bibliografi

Krimier

  • Den forbitrede kvinde (1987)
  • Legenden om den diskrete dreng (1988)
  • Den femte årstid (2004)
  • Næb og klør (2005)
  • Ræven går deruden (2006)
  • Rita Korsika (2007)
  • Det blanke vand (2009)
  • Slottet ved Det Liguriske Hav : af Victor Seemanns bekendelser (2011)
  • Kvinden i korshæren (2015)

Børne- og ungdomsbøger

  • Manden med bambusknæene (1977)
  • Oprør på en camping-plads (1979)
  • Ole og Inga på farlig ferie (1980)
  • Ole og Inga møder Ivo (1982)
  • Ole og Inga, Ivo og banden (1982)
  • Fandens til helbred (2001)

Digte

  • Det kan komme over én (1966)
  • Konstellationer (1969)
  • Pisken smælder gennem det blødende tusmørke, sne (1971)
  • Lucien Hervé er en svindler (1971)
  • Vakuum (konglomerater) (1971)
  • Den spage nar: Prosa og digte 1963-71 (1971)
  • Udflugter – 3 tekster (1971)
  • I dag svømmede vi i Siambugten (1971)
  • Her er en morsom hund (1972)
  • Cirkusdigte (1972)
  • Første brev (1972)
  • Nattelegram til Xerophyte (1973)
  • Claire (1973)
  • Tredje brev (1975)
  • Talonade (1976)
  • Album (1978)
  • I dag skal brændingen føde haj (1980)
  • Vinterdigte (1980)
  • Abe med gummiring og andre digte (1983)
  • Rejser under kometens hale (1987)
  • Jeg er blevet tyndere (1988)
  • Hvor bliver du af, Kaj? (1990)
  • Landskabet (2001)
  • Billeder fra den flydende verden (2006)
  • So happy just to be alive (2009)

Essays

  • Kære Peter (2002)
  • Sammentekst (2002)
  • Uden titel (2002)
  • Historien om Finn Allan (2003)

Fagbøger

  • Boufanelle: en bog om Paris (2002)
  • Voilà! Ikke nogen helt lille affære: en bog om Frankrig (2009)

Noveller

  • Feberrejser (1973)
  • Solister (1977)
  • Det brændende landskab (1984)
  • Ofelia skal ikke være fed. Historier fra sindets hundehuller (1981-2001) (2001)
  • Albert Colds drømme om dronningen : noveller (2010)

Romaner

  • Brandfælder (1974)
  • Yvonnes verden (1975)
  • Hypnose (1977)
  • Frk. Frandsens efterår. Natfiskeren (1980)
  • Under havet mødes alle øer (1981)
  • Ildskrift for rotter (1982)
  • En bloddråbe i vinden (1983)
  • Begravelse i hård jord (1984)
  • Sminke (1986)
  • Havside sommer (1993)
  • Den røde mandolin (1994)
  • Ulveørken (1995)
  • Hebræisk himmel (1996)
  • Sneen og døden (1996)
  • Tvillingerne (1997)
  • Belleville (1998)
  • Tolderens sidste dage (1999)
  • Manden fra havet (1999)
  • Raketter (2000)
  • Klovnens rejse (2013)

Skuespil

  • Husmand! husmand! Et spil om at blive sin egen herre (1985)
  • Weekend med sne (1993)
  • Memphis Teneessee (2002)

Se også

Litteratursiden.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.