Helle Vincentz

Helle Vincentz. Foto: Les Kaner

Helle Vincentz (f. 1978) er journalist og forfatter. Hun har tidligere arbejdet som journalist for bl.a. Morgenavisen Jyllands-Posten, I 2011 debuterede hun som krimiforfatter med Den afrikanske jomfru, som er første bog i en thriller-trilogi, der også tæller Den filippinske pirat og Nukaakas kabale. I 2016 udkom Stjålne liv, som har den unge antropolog Sofie Munk som hovedperson.

Bibliografi

Trilogien med Caroline Kayser

  • Nukaakas kabale (2013)
  • Den filippinske pirat (2012)
  • Den afrikanske jomfru (2011)

Forlaget skriver om Nukaakas kabale: “Det er en sprængfarlig historie om stormagternes jagt på Grønlands råstoffer. Den benhårde kamp om undergrunden sætter al moral ud af spil – og forstærker landets spændinger mellem grønlændere og danskere.Truslerne vælter ind over dansk-grønlandske Nukaaka Nielsen. Som chef i Grønlands Råstofdirektorat afgør hun, hvem der får adgang til undergrundens værdifulde råstoffer. En beslutning, der kan få stor indflydelse på den globale magtbalance. Så da en anonym mailskriver advarer hende mod at lukke kineserne ind, slår Nukaaka det hen som politisk chikane. Kort tid efter finder hun en af sine nære medarbejdere dræbt. Men hvem er villig til at slå ihjel for at holde kineserne ude af Grønland? Og hvorfor kalder vedkommende Nukaaka for en ”qallunaarsuaq” – en stor, dum dansker, der tror, hun ejer det hele?Mens Nukaaka kæmper for at beskytte sig selv og sin treårige søn, dukker den ambitiøse, men hårdt prøvede, forretningskvinde Caroline Kayser op i Nuuk. De to kvinders fælles fortid hvirvler dem ind i et spind af politik, mord og storkapital, og den idylliske kærlighedsferie, Caroline havde set frem til, kan hun glemme alt om”.

Serien med Sofie Munk

  • Stjålne liv (2016)

Om Stjålne liv: “Stjålne liv” kommer antropolog Sofie Munk på noget af en prøvelse, da flere reagensglas forsvinder fra den fertilitetsklinik hun arbejder på. Hun bliver nemlig sat til at finde ud af hvad der er sket.
I den anden ende af byen sker der også ting og sager: Mik Karlsen har fået drømmejobbet som særlig rådgiver i Justitsministeriet, og da der findes en bombe i lufthavnen er det hans tur til at vise hvad han dur til. De to ved ikke, at de to ting hænger sammen og snart er de i livsfare.
En krimi om de mørke sider af politik og om den voksende fertilitetsindustri.

 

Se også

Helle Vincentz’ hjemmeside

Litteratursidens omtaler

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.