Hans Davidsen-Nielsen

Hansdavidsen-nielsen.jpg

Hans Davidsen-Nielsen (f. 1968) er journalist og forfatter.
Han har skrevet to faglitterære bøger om de danske efterretningstjenesters historie, En højere sags tjeneste (2006) og Spionernes krig (2008). Tidligere har han været medforfatter til bøgerne Værnet – den danske SS-læge i Buchenwald (2002) og Danskeren på Guantanamo – den personlige beretning (2004). Til daglig er han ansat som journalist ved Politiken og har tidligere været ansat på Weekendavisen og Jyllands-Posten.

Hypokonderens død (2014) er hans skønlitterære debut.

Forlaget skriver om bogen: “En roman om patriotisme og paranoia og om at kaste sig ud i livet, før det er for sent.
Morten Richter er 47 år og hypokonder. Han hader sit arbejde på universitetet, og livet som alenefar er heller ikke videre opmuntrende. Men efter et overfald i metroen på vej hjem fra en bytur tager hans tilværelse en dramatisk vending. Han vælger at reflektere på en særpræget stillingsannonce, der først fører ham tilbage i tiden og siden ud i en farlig verden af efterretninger i USA og Pakistan. Snart går det op ham, at spionfaget har paralleller til hans sygdomsangste sind: Det gælder for enhver pris om at forhindre ulykken, før den rammer. Men det er lettere sagt end gjort, når begivenhederne ikke altid lader sig kontrollere.
Uanset, hvor hårdt man prøver. Der er også store interesser på spil. Eller som de siger: “Trusselsniveauet er uændret højt.””

Modtager på Krimimessen 2015 Det Danske Kriminalakademis debutantpris/Diplom for bedste danske debut for Hypokonderens død 2014.

Bibliografi

  • Hypokonderens død (2014)
  • Løgnen om en sand ven (2017)

Se også

Litteratursidens omtaler

 

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.