Grevens mænd

Roman af Martin Jensen. Året er 1333. I det tyske er afdøde kong Kristoffers søn Otto i gang med at skaffe sig militær og økonomisk støtte til at erobre Danmark, som regeres af Den kullede Greve i samarbejde med de danske stormænd.
Foged Eske indkaldes til at give møde for grev Gert i Skanderborg. Han skal komme med sit bud på, hvordan greven skal forholde sig til et tilbud fra Hansestæderne, et tilbud, der i høj grad angår Assens. Men hvorfor er Jyllands mægtigste mænd også gæster ved grevens bord? Og hvorfor og hvordan lykkes det en morder at slå til midt i den befæstede borg?
Eske beordres til at opklare mordet, en opgave, han kun nødtvungent påtager sig, da han aner, at hverken Gert eller stormændene spiller med åbne kort.

I Assens skal sergent Bane og den unge korporal Tade få styr på samarbejdet nu, hvor fogden ikke er der til at lede og fordele opgaverne. Og da nogen dolker en ung kvinde, bliver de sat på prøve: Kan de trække på samme hammel? Og hvorfor an-kommer en hanseatisk udsending pludselig til Assens midt i de forhandlinger, de troede, fogden førte med greven langt borte i Skanderborg?

Martin Jensen formår at tegne stærke portrætter, der virkelig gør personerne levende for læserne. Anbefales til alle, der sætter pris på en herlig læseoplevelse.”
Mie Pedersen, Kristeligt Dagblad

“Middelalderkrimien har en fornem dansk aflægger i Martin Jensens serie om byfogeden i Assens, Eske Litle. Grevens mænd er som resten af serien god, gedigen underholdning baseret på grundig historisk research.”
Bo Bjørnvig, Weekendavisen

“forfatterens evne til at spinde en plausibel kriminalintrige i sammenhæng med den historiske beskrivelse af Assens i 1330’erne og ikke mindst persontegningen gør Eske Litle-bøgerne til en fin læseoplevelse … man er godt underholdt i sommervarmen.”
Poul Porskær Poulsen, historie-online.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.