Frederik Dirks Gottlieb

Frederik Dirks Gottlieb er en dansk tv/radiovært og filmproducer. Han er uddannet cand.comm. i kommunikation og virksomhedsstudier, og efterfølgende er han uddannet filmproducer fra den alternative filmskole Super16. Han har arbejdet flere år som film- og serieproducer ved forskellige selskaber.

Gottlieb er med kollegaen Kasper Lundberg vært på radioprogrammerne Den Sorte Boks på DR P3 og DR-podcasten Binge, hvor de diskuterer serier og streaming. Gottlieb har tidligere været vært på Stream Team på Radio 24syv og tv-vært på Serieland på TV2. Han laver desuden podcasten Serierådet sammen med Anders Lund Madsen, Ane Cortzen og Kasper Lundberg.

På Krimimessen fortalte Gotlieb og Lundberg, som følger 300 serier om året, om krimigenren i tv-serier. Her fokuserede de på tre tidlige brud på krimigenren. Twin Peaks var indledningsvist omdrejningspunktet, da serien har en særlig status som genrebryder. Den begynder som en krimi men udvikler sig langt ud over realismen. Breaking Bad har lignende kvaliteter, hvor udviklingen primært sker hos hovedpersonen, Walther White, der går fra et moralsk korstog til en egentlig skurkerolle. Gottlieb og Lundberg rundede deres oplæg af med at fortælle om deres favoritserie, The Wire. Serien fremstiller på dokumentarisk vis narkotikasalg, politiske uligheder, skolegang og journalistik i Baltimore, og man bliver som seer kastet ind i den svært tilgængelige serie, som man er nødt til at se alle fem sæsoner af for at skabe sig et overblik.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.