Finn Wiedemann

Foto: Presse/Forlaget DreamLitt

Finn Wiedemann (f.1964) er født i Munkebo på Fyn og er til daglig ansat som lektor ved Syddansk Universitet, hvor han beskæftiger sig med uddannelse og pædagogik. Han er uddannet cand.mag. i dansk og kulturstudier og har en ph.d. i kulturanalyse. Wiedemann har tidligere været klummeskribent for Fyens Stiftstidende, hvor han skrev om kulturorienterede emner.

Finn Wiedemann har skrevet fiktion, siden han var ung og har gennem årene fået udgivet både digte, noveller og romaner. I 2017 sprang han ud som krimiforfatter med udgivelsen af H.C. Andersen-mordene: en kriminalroman, der blander spænding med humor, når der fortælles om moderne ledelsesformer i universitetsverden og en by (Odense), der forsøger at presse H.C Andersen-brandet til det yderste.

D. 25. marts 2020 udkommer Wiedemanns anden kriminalroman på forlaget DreamLitt. Krimien, som har titlen Blodbøg, er første bind i en planlagt serie om den pensionerede efterforsker Torben Juhl.  

Blodbøg (forlagsbeskrivelse)
”Det kom bag på mig, at jeg tog afsted. Man kan vel sige, at jeg snød mig selv. Imens den ene halvdel af mig var uopmærksom, bestilte den anden halvdel rejsen. Nu sad jeg så her i lufthavnen med en hvid porcelænskop fyldt med dampende filterkaffe og kiggede på de mennesker, som jeg formodede skulle være mine rejsefæller den kommende uge.”

Torben Juhl, pensioneret efterforsker, privatdetektiv og inkarneret pladesamler, har været enkemand i et år, da hans datter får ham overtalt til at tage på en guidet ferie til Toscana. På rejsen oplever han et intenst møde med kunstneren Beatrice og mærker blodet rulle i sine årer for første gang siden tabet af sin kone. Efter nogle dage forsvinder Beatrice. Torben hvirvles ind i en række mystiske begivenheder og må støve sin gamle efterforskningsteknik af, da han opdager, at sagen trækker spor fra Toscana til hjembyen Odense. Er Beatrices forsvinden en tilfældighed, eller er der et større komplot i gang?

 

Krimiudgivelser

  • Blodbøg (udkommer marts 2020)
  • H.C. Andersen-mordene (2017)


Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.