Elsebeth Egholm

          Foto: Presse

Elsebeth Egholm (født 17. september 1960) er journalist og forfatter til bl.a. Århus-krimierne om journalisten Dicte Svendsen.

Serien om Dicte Svendsen lavet til en tv-serie i 10 afsnit.

Med Tre hundes nat begyndte forfatteren en ny serie, der har Dicte Svendsens søn Peter Boutrup som hovedperson. Som sin mor, er han en overlever. Men et er at overleve – noget andet er at få det liv, man ønsker sig.

Dele af Egholms forfatterskab kan desuden læses på tysk, hollandsk, svensk og norsk.

TV2s store krimisatsning, Den som dræber, der havde premiere i marts 2011, baserede sig på et originalt univers skabt af Elsebeth Egholm.

Bibliografi

  • De frie kvinders klub (1999)
  • Mig og min ø (2000)
  • Scirocco (2000)
  • Kysser dig roman (2001)
  • Opium (2001)

Bøger om Dicte Svendsen

  • Skjulte fejl og mangler (2002)
  • Selvrisiko (2004)
  • Personskade (2005)
  • Nærmeste pårørende (2006)
  • Selvrisiko ; Personskade ; Nærmeste pårørende (2007)
  • Liv og legeme (2008)
  • Vold og magt (2009)
  • Eget ansvar (2013)
  • Kød og blod (2014)
  • Dødvægt (2015)

Bøger om Peter Boutrup

  • Tre hundes nat (2011)
  • De døde sjæles nat (2012)

Bøger om Rina Svane-Dissing

  • Jeg finder dig altid (2017)
  • Frit fald (2019)

Se også

Elsebeth Egholms hjemmeside

Litteratursidens omtaler

Krimisidens omtaler

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.