Elly Griffiths

Elly Griffiths (1963) er en engelsk/italiensk forfatter. Hun har skrevet og udgivet fire bøger om Italien, familie og identitet under sit virkelige navn, Domenica de Rosa. Hun anvender dog pseudonymet Elly Griffiths, når hun udgiver kriminalromaner. Griffiths blev født i London og flyttede til Brighton med sin familie, da hun var fem. Hun skrev sin første bog, et mordmysterie, som 11-årig.

Griffiths drømte om at blive forfatter, og hun studerede derfor engelsk på King’s College London og arbejdede efterfølgende på et bibliotek, for et magasin, og som redaktionsassistent og sidenhen forlagsredaktør for børnebøger hos HarperCollins. I 1998, da Griffiths var på barsel, skrev hun sin første publicerede roman.

Griffith fik ideen til sin første krimi, Pigen under jorden, da hun gik tur med sin mand igennem det østengelske marskland i Norfolk. Pigen under jorden udkom på dansk i 2018, og i den forbindelse gæstede Griffiths Krimimessen 2018.

Da politiet finder menneskeknogler i saltmarsken udenfor King’s Lynn i Norfolk, tror de, at det er de jordiske rester af Lucy Downey, en lille pige, som blev kidnappet ti år tidligere. Arkæolog og knogleekspert Ruth Galloway bliver tilkaldt. Men Ruth konstaterer til kriminalinspektør Harry Nelsons skuffelse, at knoglerne er mere end tusind år gamle. Lige siden Lucy forsvandt, har Nelson modtaget mystiske breve med referencer til rituelle ofringer. Da endnu en pige forsvinder, beder han Ruth om at hjælpe med at tolke brevenes indhold. Mens Nelson og Ruth nærmer sig hinanden, viser det sig, at Ruth er i livsfare, fordi hun hjælper politiet. Jagten på kidnapperen bliver en kamp mod uret, både for den forsvundne pige og for Ruth selv. Pigen under jorden er første bog i serien om Ruth Galloway. Hver bog indeholder en selvstændig, afsluttet historie.

Bibliografi:

  • Pigen under jorden (2018)
  • Løgnens hus (2018)
  • Huset på klippen (2018)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.