Dick Francis

Dick Francis rigtige navn er Richard Stanley Francis. Han er født i Wales i 1920. Under Anden Verdenskrig var han pilot i RAF. Senere fik en en karriere som en meget dygtig Steeplechase jockey. Han red bl.a. dronningens heste. Efter at han blev for gammel som jockey, var han først sportsjournalist, men i 1962 udgav han sin første kriminalroman, det blev utroligt nok hans mest kendte karriere, siden da har han udgivet næsten en roman om året.

Priser

Silver Dagger Award, Crime Writers Association:
1965, for For spillets skyld (For Kicks)

Edgar Allan Poe Award, Mystery Writers of America:

1969, for Sælg ikke din sjæl (Forfeit)

1980, for Om kap med døden (Whip Hand)

1996, for Farligt venskab (Come to Grief)

Gold Dagger Award, Crime Writers Association:
1980, for Om kap med døden (Whip Hand)

Grand Master Award and Best Novel award:
1996, for Farligt venskab (Come to Grief)

Mystery Writers of America:
1996, for Farligt venskab (Come to Grief)

Om romanerne

Dick Francis har ikke den samme hovedperson i ret mange bøger ad gangen. Men hans hovedperson er alligevel altid en mand i 25-35 års alderen, der på en eller anden måde mangler noget i sit liv, for det meste en tro på sig selv eller en mening med livet. Hovedpersonen bliver gennem voldsomme begivenheder kastet ud i en udvikling, hvor hans retfærdighedssans, uerkendte mod eller stædighed tvinger ham til at ændre sit liv og derved genfinder håbet, kærligheden, livets mening eller hvad det nu er han mangler.

Heste spiller altid en eller anden rolle i Dick Francis romaner, men det skal man ikke lade sig afskrække af. Romanerne er også spændende krimier, og det betyder ikke noget, at man ikke ved et klap om heste. Dick Francis romaner er kvalitetsunderholdning, hvor man altid får en et spændende plot, en gribende historie, en overraskende slutning og en hovedperson, man kan holde af og med.

Links

Danske omtaler af romanerne:
krimisiden [1]

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.