Dennis Jürgensen

Dennis Jürgensen
Foto: Les Kaner

Dennis Jürgensen (f. 1961) er en af Danmarks mest populære børne/ungdoms-forfattere.  Han har slået sine folder i de fleste genrer, dog med en forkærlighed for fantasy, science fiction og horror,eller en blanding af de tre. Men også krimi, kærlighed og realisme, har været under hans kærlige behandling.

Et absolut gennemgående træk i hans forfatterskab er humor, noget han selv fokuserer meget på. Et af hans forbilleder Stephen King har engang udtalt, at hans største ønske ville være at høre, at en af hans læsere var død af skræk ved at læse en af hans bøger. Dennis Jürgensens største ønske (ifølge ham selv) ville være, hvis en af hans bøger kunne få en person til at grine så højt i en bus, at alle andre vil vende sig om for at kigge.

Dennis Jürgensen boede i sin barndom i Brønshøj . Han drev lidt rundt, efter han havde taget realeksamen i 1978 og forsøgte sig flere gange med at sende manuskripter ind til forskellige forlag, hvorfra han kun fik afslag. I 1981 kontaktede han Forlaget Tellerup, der viste interesse og samme år udkom debutbogen, Kærlighed ved første hik. Bogen blev en stor succes og er siden udkommet i mere end 20 oplag.

Dennis Jürgensen har gennem mere end 30 år udgivet bøger på Forlaget Tellerup og listen tæller mere end 50 udgivelser. Udover at skrive bøger har han lavet manuskripter til fire spillefilm, Sidste timeMørkelegKærlighed ved første hik og Bag det stille ydre. Han har også skrevet flere noveller i diverse genrer og artikler om film.

Han debuterede på et nyt område med voksenkrimien Løbende tjener i 2014, som er første bind i serien om efterforskningslederen Roland Triel.

Om sin interesse for krimigenren udtaler Jürgensen, at: ”Krimien er perfekt til både at fortælle en spændende og vedrørende historie, anvende psykologi og forhåbentlig give mine personer mere tyngde.” (Dennis Jürgensen forfatterportræt: Interview med Dennis Jürgensen. Tellerup.dk)

Deltog på Krimimessen 2018.

Bibliografi

  • Faldende masker (2019)
  • Eksploderende skadedyr (2018)
  • Marcherende myrer (2017)
  • Hviskende lig (2016)
  • Dansende røde bjørne (2015)
  • Løbende tjener (2014)

Se også

Dennis klubbens hjemmeside

Litteratursidens omtaler

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.