Dean Koontz

Dean Koontz

Dean Ray Koontz blev født d. 9. juli 1945 i Everett, Pennsylvania af fattige forældre. I 1967 fik han sin eksamen fra Shippensburg University of Pennsylvania, og kort efter startede han som engelsklærer på Mechanicsburg High School. I sin fritid skrev han, og i 1968 fik han udgivet sin første roman “Star Quest”, som ikke er blevet oversat til dansk.

Op gennem 1970’erne udgav Koontz en stigende strøm af romaner både under sit eget navn og en række psedonymer, bl.a. David Axton, Leonard Chris, Brian Coffey og Leigh Nichols. Hans romaner befinder sig oftest i horror, thriller og science fiction genrerne, og hans bøger rammer jævnligt bestseller listerne. Ikke mindre end tolv titler har ligget nr. 1 på New York Times hardcover bestseller-liste, herunder “Ægtemanden”, “Odds mareridt” og “Nådesløs”.

Koontz bøger er blevet oversat til 38 sprog, og han har solgt mere end 400 millioner bøger.

Under sin collegetid konverterede Koontz til katolicismen, og hans tro på Gud skinner igennem stort set hele hans forfatterskab.

I 2011 var der mulighed for at opleve Koontz i DRs livetransmission fra Krimimessen i Horsens. Her fortalte han bl.a. om sin nyeste roman “Nådesløs”.

Udvalgt bibliografi

Djævleyngel (Demon Seed, 1973)

Kuldegys (Night chills, 1976)

Fanget i isen (Icebound, 1976)

Syner (The Vision, 1977)

Sælsom hvisken (Whispers, 1980)

Stemmer i natten (The Voice of the Night, 1980)

Øjne i mørket (The Eyes of Darkness, 1981)

Masken (The Mask, 1981)

Rædslernes hus (The House of Thunder, 1982)

Skygger (Phantoms, 1983)

Mørkefald (Darkfall, 1984)

Døren til december (The Door to December, 1985)

Tusmørkeøjne (Twilight Eyes, 1985)

Fremmede (Strangers, 1986)

Eksperimentet (Watchers, 1987)

Helvedes flammer (Shadowsfires, 1987)

Lynet slår ned (Lightning, 1988)

Midnat (Midnight, 1989)

Ondskabens bolig (The Bad Place, 1990)

Kold ild (Cold Fire, 1991)

Dødens museum (Hideaway, 1992)

Dobbeltgænger (Mr Murder, 1993)

Vintermåne (Winter Moon, 1994)

Mørkets floder (Dark Rivers of the Heart, 1994)

Ukendte veje (Strange Highways, 1995)

Intensitet (Intesity, 1995)

Tiktak (Ticktock, 1996)

Eneste overlevende (Sole Survivor, 1997)

Frygt intet (Fear Nothing, 1997)

Dræbende tanker (False Memory, 1999)

Grib natten (Seize the Night, 1999)

Nabo til himlen (One Door Away From Heaven, 2001)

Så langt øjet rækker (From the Corner of His Eyes, 2001)

I månens skær (By the Light of the Moon, 2002)

Odd Thomas (Odd Thomas, 2003)

Profetien (Life Expectancy, 2004)

Dommedag (The Taking, 2004)

Ansigtet (The Face, 2004)

Odd for evigt (Forever Odd, 2005)

Deadline (Velocity, 2005)

Frankenstein, Første bog: Den fortabte søn (Dean Koontz’s Frankenstein, Book One: Prodigal Son, 2005)

Frankenstein, Anden bog: Nattens By (Dean Koontz’s Frankenstein, Book Two: City of Night, 2005)

Broder Odd (Brother Odd, 2006)

Ægtemanden (The Husband, 2006)

Et godt menneske (The Good Guy, 2007)

Odds mareridt (Odd Hours, 2008)

Frankenstein, Tredje bog: Død og levende (Dean Koontz’s Frankenstein, Book Three: Dead and Alive, 2009)

Nådesløs (Relentless, 2009)

Breathless, 2010

Hvad natten skjuler (What the night knows, 2011)

Udvalgt filmografi

Demon Seed, 1977

Wathcers, 1988

Whispers, 1990

Servants of Twilight, 1991

Hideaway, 1995

Intensity, 1997

Phantoms, 1998

Mr Murder, 1998

Sole Survivor, 2000

Black River, 2001

Læs mere

Wikipedia

Dean Koontz hjemmeside

Gyseren.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.