Claus Hagstrøm

Claus Hagstrøm er født 1973 i Horsens og opvokset samme sted. Han har en akademisk baggrund fra Københavns universitet, hvor han har læst kommunikation, informationsvidenskab og kulturformidling. Claus har desuden en baggrund som selvstændig erhvervsdrivende igennem mange år. Han debuterede som forfatter med den anmelderroste erotiske scandinoir-krimi ‘Solstrejf’ i 2016. Romanen er første bind i serien om den forhutlede konsulent Kristian Wangs forsøg på at opklare bestialske forbrydelser med seksuelt afvigende motiver.

Claus Hagstrøm siger selv følgende om sit forfatterskab og sine bevæggrunde for at skrive:

“Min inspiration til at skrive kommer først og fremmest fra en livslang og glubende appetit på litteratur af enhver art. Fra de store klassikere til den lette, men fængslende underholdning har jeg som passioneret læser slugt alle genrer.

Det har givet næring til min fantasi, og den står aldrig stille. Konstant digter den på de historier, jeg ser i livet omkring mig.

Når jeg skriver en krimi, er det den klassiske kamp mellem det gode og det onde, lyset og mørket, der drager mig. Den skjulte og uretfærdige overmagt, der alt for ofte løber af med sejren, fascinerer mig, men fascinationen af heltens personlige offer i det godes tjeneste er heldigvis langt større end trangen til at blive draget af de mørke sider.

Hvis en fortælling har en underdog, kan man være sikker på, at det er præcis dén karakter, jeg holder med. Ham eller hende, som alle har dømt til hjørne, men som trods alle odds tager kampen op mod overmagten og det uretfærdige i samfundet.

Erotikken og den stumpe vold har altid en væsentlig plads i mine bøger. I netop de handlinger er mennesket tættest på de dyr, vi stammer fra. Det erotiske liv og volden kan både drage og vække afsky hos mennesket.”

Bibliografi

  • Solstrejf (2016)
  • Måneskin (2017)

Om Solstrejf: Liget af en rigmandsdatter findes i en dyb og kold sø. Pigen er blevet kvalt og seksuelt mishandlet. På hendes lig finder politiet et guldkors. Et såkaldt andreas-kors ofte anvendt symbol i sadomasochistiske verden. Drabsafdelingen står på bar bund. Den dybt alkoholiserede konsulent Kristian Wang bliver hyret til at opklare det bestialske mord. Sammen med kriminalbetjenten Signe Keldsen trænger han længere og længere ind i sm-miljøet. En verden kun de indviede kender til. En verden af tvang, underkastelse og straf. Men morderen vil gøre alt for at holde den sorte verden hemmelig. Mordet på rigmandsdatteren bliver ikke gerningsmandens sidste. Og snart er Kristian Wang i alvorlige vanskeligheder.

Om Måneskin: Liget af konsulenten Kristian Wangs ungdomskærlighed bliver fundet i hans hjemby. Kvinden er blevet likvideret på klos hold. Kriminalkommissær Susan Hviid står på bar bund. Kristian Wang blander sig utidigt i opklaringen, og snart er han hvirvlet dybt ind i en bizar mordsag om voyeurisme, kvindemord, bandekriminalitet og menneskehandel. En sag, der trækker komplicerede tråde ind i opklaringen af Kristian Wangs forsvundne samlever, Elisa. 

Forfatteren gæster krimimessen 2018

Se Også

Forfatterens hjemmeside

Forlagets hjemmeside

Litteratursidens omtaler

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.