Bent Hardervig

Bent Hardervig (1935) er grafiker, forfatter og tidligere turistchef i Skagen. Han har skrevet en række lokalhistoriske bøger om livet i Skagen og omegn. Hardervig har ofte trukket på oplevelser fra sit erhverv, når han skriver bøger. Eksempelvis beskriver han i bogen Sommerglæder fra 2013 de mange aspekter af ferielivets glæder, som de tog sig ud omkring 1900-tallet. Ligeledes er Skagen omdrejningspunktet for en række af hans krimier.

I krimiromanen Slæng undersøger Hardervig hvor langt ind i sindets mørkeste afkroge man skal søge – hvor langt tilbage i fortidens skygger skal man gå for at finde det udspring, der fører til ubegribelige mord? Disse spørgsmål lægger det unge par, politiassistenten Camilla Fenicke og kæresten, fotografen Patrick, gladeligt fra sig, da de rejser op til det smukke og mondæne Gammel Skagen, for sammen at holde en velfortjent og uproblematisk ferie.

Men marehalmens lette hvislen og sankthansbålets knitren fortæller andre historier, og hastigt rives de tilbage til København. Tilbage til vanviddets hvirvlende cirkler, hvor en syg hjerne dirigerer et afstumpet slæng. En bande er gjort til marionetter gennem frygt og lederens uforudsigelighed. Dertil en nymfoman gammel heks. Er også hun hans marionet? Eller er han hendes? En skånselsløs duel opstår mellem politiets Camilla Fenicke, der er barn af Strandvejens fashionable miljø, og det skruppelløse slæng. Det hele overvåges af en dunkel skikkelse på sidelinjen.

Bibliografi:

  • Mordets lette lyse leg (1993)
  • Døden danser på Skagens Badehotel (1996)
  • Død og dagbog (2014)
  • Høg over høg på Skagen badehotel (2017)
  • Slæng (2018)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.