B.A. Paris

Britiske B.A. Paris (f.1958), der har en karriere inden for finanssektoren og som lærer bag sig, debuterede i 2017 med den storsælgende psykologiske thriller Bag lukkede døre efterfulgt af endnu en psykologisk thriller, Sammenbruddet i 2018. Begge romaner er fængslende og voldsomt uhyggelige spændingsromaner, der placerer sig inden for domestic noir-genren. I 2019 udgav hun sin seneste roman Bring mig tilbage inden for samme genre.

Bag lukkede døre er en fortælling, der starter idyllisk ud med det lykkelige, nygifte ægtepar Jack og Grace, der allerede ser ud til at have alt. Deres kærlighed danner rammerne for det fortryllende og luksuriøse hjem med overskud til imponerende middagsselskaber. Han er den perfekte mand, ser godt ud og kæmper hver dag sager for voldsramte kvinder. Hun er den perfekte hustru, hjemmegående, elegant og omsorgsfuld. Men under overfladen lurer uhyggen, og nogen undrer sig over, at det er så svært at få kontakt til Grace.

I Sammenbruddet er Cass tynget af skyld og tænker på, om hun kunne have reddet den kvinde, der blev fundet dræbt i en bil, hun passerede en mørk aften. Samtidig er hun begyndt at glemme flere og flere dagligdagsting, og hun begynder at tvivle på, om hun kan stole på sin egen hukommelse.

I Bring mig tilbage forsvinder Layla sporløst efter et kort ophold på en rasteplads med sin mand Finn. Da Finn 10 år senere er på vej til at gifte sig med Laylas søster Ellen, dukker spor op efter Layla. E-mails, opkald og fysiske ting indikerer at hun stadig er i live.

B.A. Paris besøger Krimimessen 2019

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.