Anne Mette Kirk

Foto: Kim Vadskær

Anne Mette Kirk (f. 1979) er forfatter og foredragsholder og pt. bosat i centrum af København med sin mand og tre børn. Hun har tidligere arbejdet som presse- og kommunikationsrådgiver i Kongehuset. Før det arbejdede hun bl.a. otte år som journalist på TV 2 Nyhederne, som studievært på Station 2 Efterlyst og som redaktionsleder på Monte Carlo på DR3.

I 2019 udgav hun debutromanen KNUST, som Nordisk Film sidenhen har købt filmrettighederne til. Undervejs i skrivearbejdet opsagde hun sit job i Kongehuset og arbejder nu som forfatter og foredragsholder på fuldtid. Anne Mette Kirk er opvokset nord for København, hvor handlingen i KNUST ligeledes udspiller sig.

KNUST

Romanens omdrejningspunkt er en trafikulykke efter en gymnasiefest, hvor hovedpersonen Matildes storebror, Jonathan, mister livet, da han kører galt sammen med en gruppe elever i en stjålet bil. Jonathans død efterlader familien rystet og knust og læseren følger teenagepigen Mathilde og hendes kamp for at overkomme sorgen og hverdagen i skolen. Medierne og politiet fortæller historien om en dreng, der var fuld og kørte alt for hurtigt, men Mathilde har sine tvivl og indleder sin egen efterforskning. Hun får hjælp af den nyuddannede politibetjent Marc, som var den første på ulykkesstedet og den eneste, der deler Mathildes mistanker. For hvad nu hvis alle andre tager fejl og Jonathans død slet ikke var en ulykke?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.